Depeche Mode

HTML

Depeche Mode

Semmi Extra

Fapados kultúra

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • linanagy: szept.30. Gödör klubban találkozunk; remélem hasonló látvány- és hangzásvilággal boldogítanak majd... (2009.08.19. 08:58) Special Providence
  • drumlin: sajnos nem sikerült túl jól ez a darab, pedig lenne benne fantázia. az meg külön plusz lenne, ha m... (2008.12.22. 00:23) Tengeren a Bárka színházban
  • justaminute: Szerintem ez magában magáért szól, főleg a képek, nem egészítem ki. (2008.12.05. 22:45) Gyenis Tibor kiállítás a MoDEMben
  • justaminute: Amúgy a kép címe: A Kulcs. A festőt nem mondom könnyen ki lehet találni. (2008.11.30. 11:40) A hét képe 2008 48.hét

Linkblog

2008.12.06. 15:19 justaminute

Karácsonyi könyvajánló

Miért karácsonyi? Mert a könyvek nagy többsége egyáltalán nem karácsonyi, de! Szerintem a legjobb karácsonyra könyvet venni, egy jó ajándék. Bár ez az a dolog amiben rettentően nehéz eltalálni az ember ízlését.

1. Lawrence Block - A betörő, aki eladta Ted Williamst (Agave)

Egy fantasztikus sorozat egyik tagjáról van szó, csak a véletlen, hogy ezt emeltem ki. Jószívű betörőnk, Bernie Rhodenbar, mindennapjaiba tekinthetünk be, ahogy próbál megélni könyvesboltjából, emellett néha ellop ezt-azt. Imádnivaló sztori, nagyon szórakoztató, izgalmas és tanulságos, sokszor igazán meglepő fordulatokkal. Tesóm amúgy utál olvasni, de ez neki is bejön. 

2. Gabriel García Márquez - Szerelem kolera idején (Magvető)

Nem tudok mit hozzá fűzni, ha az anyukáját akarja meglepni az ember, akkor tökéletes.

3. Stephenie Meyer - Twilight, Alkonyat (Könyvmolyképző)

Elég, ha csak a dicsőség listát mondom: Az alkonyat című kötetet több mint 5,5 millió példányban adták már el eddig, 30 hete vezeti a New York Times bestseller listáját. A könyv igazi kulturális jelenség, melynek jelentős rajongói tábora kíváncsian várja a filmváltozatot. Az eddig húsz nyelvre lefordított regény számos díjjal dicsekedhet, többek között a New York Times és a Teen People szerkesztői ajánlójával, A Publishers Weekly az év legjobb könyvének választotta, az Amazon az évtized eddigi legjobbjának, az Amerikai Könyvtárosok Szövetsége pedig beválasztotta a legjobb tíz, fiataloknak és alkalmi olvasóknak szóló irodalmi mű közé.

4. Kurt Vonnegut - Macskabölcső (Mecénás)

Aki szereti a stílust, annak kihagyhatatlan, aki nem szereti, annak olvashatatlan. Én az előbbi táborba tartozok, ez a köny egy kisebb fajta biblia. A bokonizmus bibliája. Rengeteg mindent elmesél, rengeteg mindent megtudunk, legyen szó a vallásról, emberekről, de legfőképp a világról és a gondolatokról. Remekmű.

5. De Chan - Féltestvérek (Trivium)

A kínai kulturális forradalom tetőfokán egy tekintélyes tábornoknak két fia születik. Tan, a törvényes fia a politikai és gazdasági elit luxusába érkezik. Egyik nagyapja Mao vezérkari főnöke, a másik a nemzeti bank elnöke. Féltestvérének, Sentónak a tábornok szeretője ad életet, aki a gyermek születésének pillanatában leveti magát egy sziklaszirtről. A fiúknak fogalmuk sincs a másik létezéséről. Pekingben Tan a legjobb iskolákba jár, zenét és nyugati nyelveket tanul. A ragyogó eszű Sentót szülőfalujának gyógyítója neveli tisztes szegénységben. Mikor a falu egy határvillongásban porig ég, a fiú árvaházba kerül. Noha eltérő utakon járnak, mindkét fiatalembert szenvedélyes vágy vezérli – az egyik mindenáron meg akar felelni bálványozott apjának; a másik bosszút akar állni rajta… A távolság és a körülmények elválasztják őket, mégis mit sem sejtve mindketten ugyanabba a nőbe szeretnek bele, és haladnak a maguk életútján a végzetes összeütközésig… A Féltestvérek nagy ívű, lírikus hangvételű történelmi családregény gyilkosságokkal, szenvedélyes szerelemmel, a kifürkészhetetlen sors fintoraival, politikai intrikákkal, a kulturális forradalom utáni ébredésről, emberi sorsokról egy embertelen világban.

5+1. Tim Burton - Rímbörtön, avagy az Osztrigasrác mélabús halála és más történetek (Magvető)

Már a magyar cím és a híres rendező neve is egy szójáték, és ilyen a könyv is. Abszurd versek és abszurd rajzok. Hősei egytől egyig meg nem értett, tragikus sorsú kölykök, akik mindent megtesznek, hogy szeretetet és megértést találjanak kegyetlen világunkban. Burton természetesen olyan morbid és abszurd, ugyanakkor kedves humorral ír róluk, hogy mikor olvasás közben kicsordul a könnyünk, nem tudjuk: a sírástól vagy a nevetéstől.

Hallottátok, hogy leégett Bush könyvtára?
Szegény elvesztette mindhárom könyvét......
Pedig az egyiket még ki sem szinezte...

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló könyv hellókarácsony


A bejegyzés trackback címe:

https://fapadoskultura.blog.hu/api/trackback/id/tr15807765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása