Depeche Mode

HTML

Depeche Mode

Semmi Extra

Fapados kultúra

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • linanagy: szept.30. Gödör klubban találkozunk; remélem hasonló látvány- és hangzásvilággal boldogítanak majd... (2009.08.19. 08:58) Special Providence
  • drumlin: sajnos nem sikerült túl jól ez a darab, pedig lenne benne fantázia. az meg külön plusz lenne, ha m... (2008.12.22. 00:23) Tengeren a Bárka színházban
  • justaminute: Szerintem ez magában magáért szól, főleg a képek, nem egészítem ki. (2008.12.05. 22:45) Gyenis Tibor kiállítás a MoDEMben
  • justaminute: Amúgy a kép címe: A Kulcs. A festőt nem mondom könnyen ki lehet találni. (2008.11.30. 11:40) A hét képe 2008 48.hét

Linkblog

2008.12.29. 11:25 justaminute

Pálinka - Már Hungaricum

Jó hír, hogy a pálinka megkapta méltó elismerését és valódi Hungaricummá vált. Ugyanis ezzel a névvel csak a Magyarországon termett gyümölcsből, törkölyből készített gyümölcspárlat illethető. Ideje újra megkóstolnunk a pálinkát - értő módon közelítve a nemes italhoz, és valami olyat ami tényleg gyömölcsből van.

Még kóstolás előtt, íme egy kis ízelítő, hogy milyen pálinkafajtákat különböztetünk meg a hagyományos alapanyagok és a főzési eljárás alapján: 
 
A kisüsti pálinka olyan törköly- vagy gyümölcspálinka, amelyet legfeljebb 1000 liter űrtartalmú, rézfelületet is tartalmazó lepárló-berendezésben, legalább kétszeri szakaszos lepárlással állítanak elő. 
 
Az érlelt pálinka olyan törköly- vagy gyümölcspálinka, amelyet legalább három hónapig érleltek 1000 liternél kisebb, vagy legalább hat hónapig érleltek 1000 literes vagy annál nagyobb térfogatú fahordóban. 
 
Az ópálinka olyan törköly- vagy gyümölcspálinka, amelyet legalább egy évig érleltek 1000 liternél kisebb, vagy legalább két évig érleltek 1000 literes vagy annál nagyobb térfogatú fahordóban. 
 
A gyümölcságyon érlelt pálinka (ágyaspálinka) olyan gyümölcspálinka, amelyet gyümölccsel együtt érleltek legalább három hónapig. 100 liter ágyaspálinkához legalább tíz kilogramm érett, vagy legalább öt kg aszalt gyümölcsöt kell felhasználni. 
 
A minőségi pálinka élvezetéhez elengedhetetlen a megfelelő pohárban, megfelelő hőmérsékleten való szervírozás. A 15-20 ºC-os pálinkát tulipán alakú, alul öblös, felül szűkülő pohárkába (2-5 cl) érdemes tölteni, mert így érvényesülnek legjobban a fajtajellegű illat- és aromaanyagok. 
 
A minőségi pálinkának helye van az életünkben a mindennapokon és az ünnepeken - étvágygerjesztőként és desszertitalként egyaránt, hiszen minden cseppje csupa napfény és gyümölcs. 

És ahogy a kampány is mondta: Kultúráltan - Mértékkel

(oldalunk a kultúrált alkohol fogyasztást támogatja)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fapadoskultura.blog.hu/api/trackback/id/tr15846609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása